Beauty Care Oncologie

Steeds meer mensen worden getroffen door kanker. Iedereen kent wel iemand in zijn eigen omgeving die vecht of heeft gevochten tegen deze ziekte. Zo begint ook mijn verhaal ...

Begin 2015 werd mijn papa getroffen door deze ziekte. Het machteloos toekijken aan de zijlijn had me zo geraakt dat ik besliste om iets te betekenen voor anderen. Na wat zoekwerk kwam ik terecht op de website van het IFPC.

De dienst medische oncologie van verschillende Vlaamse ziekenhuizen is een samenwerking gestart met het Institute for professional Care (IFPC) om kankerpatiënten professionele schoonheidsverzorging op maat te kunnen bieden. Het vormingstraject "Beauty Care Oncologie" leidt schoonheidsspecialisten op tot oncologische deskundigen. Het oncologisch team van elk ziekenhuis, verzorgt een groot deel van het lesprogramma.

Het doel van het project is om het zelfbeeld van kankerpatiënten te verbeteren. Zij krijgen het immers niet enkel lichamelijk, maar vaak ook psychologisch zwaar te verduren. Om hun ziekte wat draaglijker te maken, wordt reeds geruime tijd aandacht besteed aan schoonheidsverzorging bij kankerpatiënten binnen de ziekenhuismuren. Buiten de ziekenhuismuren is echter weinig tot niks gestructureerd. Weinig schoonheidsinstituten hebben kennis in huis om met personen, getroffen door kanker, om te gaan. Dat moet en kán op een professionele manier, zo vond het IFPC. Daarom startten zij een aangepaste opleiding voor gediplomeerde schoonheidsspecialistes; daar waar ze beter dan wie ook weten hoe met deze patiënten om te gaan: in het ziekenhuis.

Maximum 20 schoonheidsspecialisten per locatie, krijgen een jaar lang les van het multi-disciplinair oncologisch team van het deelnemend ziekenhuis. Ze lopen stage, maken een eindwerk en krijgen een kwaliteitslabel. Dankzij de opleiding kunnen we ervoor zorgen dat patiënten ook na hun opname in goede handen zijn voor hun gevoel van ‘well-being’.

Eind 2019 behaalde ik het certificaat van BEAUTY CARE ONCOLGIE na een jaar les gevolgd te hebben in het Sint-Trudo Ziekenhuis. 

Binnen de Beauty Lounge bieden we aangepaste verzorgingen zowel in het salon als in de thuissituatie.

De herbalanceringsmassage is ook hier een onderdeel van.


ARTIKEL "HET BELANG VAN LIMBURG" 07/01/2020 :ARTIKEL "HET LAATSTE NIEUWS" 08/01/2020 :
ARTIKEL "RADIO TWEE "07/01/2020 :Beluister hier het radio interview

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x